Bed & Breakfast ‘Villa Boskamp’

De Boskamp (1930) is een villa gelegen aan de rand van het natuurgebied de Hoge Boekel. De villa is het ouderlijke huis van de bewoonster en heeft haar oorspronkelijke stijl behouden. Nu de vier kinderen niet meer thuis wonen is er veel ruimte vrij gekomen. Zowel binnen als buiten is het er rustig vertoeven met veel intieme plekjes.

Via de voordeur komt u in de grote marmeren hal, met trappenhuis en houten balustrade. Op de eerste verdieping bevindt zich de comfortabele ruime 2 persoonskamer met wastafel en aangrenzende authentieke badkamer met bad, douche en wastafel.

Rondom het huis is een grote tuin met terras, een vijver en een paardenstal met weide.
Het ontbijt wordt geserveerd in de eetkamer met open haard, serre of in de tuin. Tot de faciliteiten behoren Wi-Fi, parkeren op eigen terrein en fietsenstalling.

De Omgeving

Het aangrenzende natuurgebied “De Hoge Boekel” ligt op steenworp afstand en is prachtig om te wandelen en te fietsen. Een coulisselandschap met veel oude wallen, beuken en eiken. “Rondje Enschede”, een wandel en fietsroute van 52 km rondom de stad, maakt deel uit van dit gebied.

Midden in het gebied ligt het landgoed de Hoge Boekel, gebouwd eind jaren 20 door de textielfamilie van Heek. Het is een rijksmonument en wordt door een particulier bewoond. Rondom het landhuis liggen opengestelde wandelpaden. In de oude bossen zijn op een aantal plaatsen mooie vergezichten te zien.

Golfen kan in de directe omgeving op de golfclub Het Rijk van Sybrook, De Twentse Golfclub of Golfclub Driene.

Enschede

De binnenstad, op 3 km afstand, heeft een levendig centrum met veel cultuur, waaronder het Rijksmuseum Twenthe en de TwentseWelle, horeca gelegenheden en diverse winkels. Op dinsdag en op zaterdag is er een grote markt met veel verse producten. Gedurende het hele jaar door worden er veel activiteiten georganiseerd.